czwartek, 9 lutego 2012

Czosnkowe roladki z łososia i koziego serka


Było dzisiaj na kolacje, mocno czosnkowe, więc raczej nie będzie powtórki na śniadanie;).
Jako, że roladki są bardzo intensywne w smaku, są idealne na przystawki, może np, nabić je na wykałaczke z kaparem, takie małe-a takie pyszne!

Składniki:




ilość w zależności od potrzeb, w stosunku:


  • 100g wędzonego łososia w plastrach(warto przyjżeć się tym plastrom uważnie. moje dzisiejsze to był jakiś żart, nie plastry)
  • 50g koziego serka (tylko kremowego, nie topionego, nie twardego)
  • 1 ząbek czosnku
  • kapary-opcjonalnie
Przygotowanie:
  1. Do serka dodajemy czosnek
  2. Kroimy plastry na mneijsze części
  3. Nakładamy serka jak na obrazku poniżej







    4. Zawijamy

I teraz do nas należy decyzja, czy pozostawimy takie(raczej do jedzenia w domu, niż na przystawke dla gości) dość duże roladki:

Czy może każdą z nich pokroimy na plastry o średnicy około 2 cm. Wyglądają wtedy troche jak malutkie sushi!! :)

comida-pl.blogspot.com_fotki comida-pl.blogspot.com_pixmark