środa, 24 kwietnia 2013

Krem z cukinii z bryndzą



Dawno nic nie gotowałam :) Zupa ma dużo smaku i jest bardzo gęsta + ewentualnie bez bryndzy też jest bardzo dobra.

Składniki:


  • 4 cukinie
  • 1 por
  • 1cebula
  • 1 ziemniak
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 ml bulionu
  • 80 g bryndzy
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżeczka cukru
  • sól i pieprz
Przygotowanie:

1) Kroimy w plasterki cukinię, cebulę i pora.

2) W garnku rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy z cukrem pora, cebulę i czosnek.

3) Cukinię grillujemy na patelni grillowej(bez tłuszczu!) i porcjami dorzucamy do garnka.

4) Wszystko solimy i dokładnie mieszamy i zalewamy bulionem-dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka i gotujemy jakieś 15 min

5) Wszystko miksujemy, dodajemy bryndzę, ponownie miksujemy i doprawiamy ostatecznie do smaku.

Podawać możemy z posiekanymi suszonymi pomidorami




comida-pl.blogspot.com_fotki comida-pl.blogspot.com_pixmark